Velkommen til undervislovligt.dk.

I gamle dage foregik undervisningen ved hjælp af tavle og kridt. Det var der ikke ret meget jura i. Men i en moderne digital tidsalder er det anderledes. Bl.a. er meget undervisningsmateriale – tekster, billeder, musik og film m.m. – beskyttet af ophavsretsloven. Somme tider skal man derfor have tilladelse, før man bruger det i undervisning. Desuden betyder persondataforordningen, at der er grænser for, i hvilket omfang man kan optage undervisning, herunder som led i webcast.

Undervislovligt.dk handler om, hvad ophavsretsloven og persondataforordningen siger, når det kommer til undervisning. Den behandler:

  • hvornår man som underviser skal have tilladelse, før man bruger undervisningsmateriale skabt af andre, og hvornår man ikke behøver en tilladelse
  • hvem man i bekræftende fald skal have tilladelsen af
  • hvilke rettigheder man som underviser har til undervisningsmateriale, man selv har lavet
  • i hvilket omfang det kræver samtykke efter persondataloven at filme undervisning, herunder ved webcast, podcast og lignende.

Siden henvender sig til undervisere ved danske uddannelsesinstitutioner, herunder grundskoler, gymnasier, erhvervsskoler, universiteter m.fl.

Siden er lavet af UBVA.

Vi håber, I får noget ud af undervislovligt.dk. Hvis I har spørgsmål eller kommentarer, er I meget velkomne til at skrive til os eller til at indsætte kommentarer i kommentarfelterne rundt omkring på siden.

Skriv et svar